HOUSE OF STYLING

INTERIOR DESIGN & STYLING

Marije Dijkstra

INTERIEURADVIES BILTHOVEN

Nadat ik in 2006 ben afgestudeerd aan de Jan des Bouvrie academie (de vier jarige voltijd Bachelor opleiding, Interior Design and Styling, Hogeschool Saxion) ben ik gaan werken als interieurontwerper en interieurstylist o.a. voor diverse opdrachtgevers waaronder interieuradviesbureaus, woonwinkels zoals Eijerkamp, verschillende woon-en lifestylebladen zoals VT Wonen en Ariadne at Home en RTL woon- en klusmagazine.

Deze schat aan kennis en ervaring neem ik mee in mijn adviezen. Elk huis is uniek. Elk advies is maatwerk.

Wat houd een advies in?

MOODBOARD

Als uitgangspunt maak ik een moodboard waarop ik je stijl, materialen en kleuren visualiseer. Hierbij gaat het om de look en feel. Het is een verzameling van afbeeldingen die de sfeer, kleur, materiaalkeuze en textuur van het ontwerp weergeven.

INDELINGSPLAN

Samen kiezen we de indeling die goed aansluit bij jouw leefsituatie. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt, zeker als je goed kijkt naar de functie per ruimte. Ik maak afhankelijk van je woonwensen en soort advies, een of meerdere indelingsvoorstellen die zowel esthetisch als functioneel zijn. De indeling werk ik 2D, 3D of desgewenst in een render.

3D IMPRESSIE

3D-impressies van de ruimte geven een nog duidelijker beeld van een nieuwe indeling en hoe een ruimte er uit ziet met de gekozen kleuren en materialen. Zo krijg je een nog betere indruk van het totaalbeeld.

KLEUR- EN MATERIAAL ADVIES

Het kleur- en materiaaladvies baseer ik op het moodboard en zorgt voor balans en eenheid. Kleur is de snelste manier om op een eenvoudige manier groots effect te bereiken. Zonder al teveel inspanning kan je je interieur voorzien van een frisse nieuwe look. Ik werk met verschillende merken Farrow and Ball, Vestinghpaint, Little Green, Histor en Flexa.
In het materiaaladvies vind je mijn advies voor afwerking van vloeren en wanden. Desgewenst voeg ik hier raambekleding aan toe. Dit alles wordt zoveel mogelijk ondersteund door kleurstalen en materiaalstalen.

MEUBEL- EN STYLINGPLAN

Het gaat om thuis komen en thuis voelen. De combinatie van reeds aanwezige en nieuw meubels versterken het gewenste beeld, hier voeg ik styling vondsten aan toe en zo laat je je interieur groeien. Een goede basis is onontbeerlijk om je interieur stap voor stap te laten groeien. Jouw wensen en budget zijn hier in doorslaggevend. Je ontvangt een handig overzicht met producten en de prijzen.

OPDRACHTGEVERS AAN HET WOORD

"Marije heeft ons heel prettig geholpen met het verkoopklaar maken van ons huis en de inrichting van ons nieuwe huis. Ze heeft onze wensen verrassend vertaald".

Gerard en GradaDriebergen-Rijsenburg

“Marije luisterde goed naar mijn wensen en ook naar wie ik ben. Dat heb ik als heel fijn ervaren. Haar adviezen gaven direct sfeer. Ik heb weer zin in om van ons huis een thuis te maken".

Margreet van der WerLeeuwarden

Marije heeft goed geluisterd naar onze wensen en fantastisch geholpen om ons interieur persoonlijker te maken. Ons interieur is luchtiger en kleurrijker geworden en voelt nu meer eigen. Haar adviezen waren concreet en het resultaat heeft onze verwachtingen overtroffen. Dank Marij!

RoosDen Haag

Mijn vraag was hoe we op een makkelijke manier ons huis Fundaproof konden te maken. Na een advies aan huis zijn we zelf aan de slag gegaan met de super handige tips en het stappenplan van Marije. Huis werd ook nog eens boven verwachting goed verkocht. Zeer tevreden!

AukjeHouten

We kregen ons nieuwbouwhuis en er kwam zoveel op ons af. Marije kwam met het idee voor een brainstormsessie in ons nieuwe kale huis waar we de basis legde voor ons interieurplan. Dat was een gouden greep. We hebben aangegeven wat we wel en niet mooi vinden en Marije heeft een nieuwe sfeer voor ons neergezet waar wij ons thuis in voelen.

JeroenUtrecht

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn?

MAIL MIJ

Over Marije

Ruim 15 jaar interieur ontwerper en styliste

Portfolio

Een kleine greep uit mijn recente opdrachten

Verkoopstyling

Waarde verhogen door een gecertificeerd vastgoedstylist

Wooninspiratie

Blogs en binnenkijken bij Instagrammer’s