Skip to main content

Binnenkijken bij Instagrammer…@lifestyle_monique

Binnenkijken bij een instagrammer’ is ontstaan uit nieuwsgierigheid. Ik vind het zo leuk hoe positief en open iedereen reageert op mijn vragen. Hoe leuk is het om iemands account in het zonnetje te zetten en woonvragen voor te leggen. We hebben het over woondromen, styling, kleur, inspiratie en wat er verder besproken wil worden. Ik hoop je met deze serie ‘Binnenkijken bij een instagrammer’ te inspireren en kennis te laten maken met nieuwe accounts. Ik vraag de geïnterviewde wie zij een vraag zou willen stellen en zo blijft deze serie levendig. Er zitten soms verrassende antwoorden en pareltjes tussen. Ik wens jullie veel inspiratie en leesplezier.

Cilvya van de schitterende accounts @pastelcrib en @tiny.vases wil graag het persoonlijke en serene account van Monique van @lifestyle_monique in deze rubriek terug zien. Ik heb Monique gebeld en een paar woonvragen voorgelegd. Was een super leuk gesprek over haar woondroom en hoe ze haar huis steeds meer aanpast aan haar woonwensen. Monique houdt van onbewerkt hout, riet, ruwe materialen, licht rotan en droogbloemen in combinatie met wit- en naturel tinten. Kortom ze weet door een combinatie van verschillende materialen een heerlijk sfeertje neer te zetten. Wat een leuk mens is Monique en verfrissend om te horen hoe zij met haar interieur bezig is. Neem even een kijkje op haar account. Alle gebruikte foto’s zijn eigendom van @lifestyle_monique. Ik wens je veel inspiratie en leesplezier. De link staat in mijn bio of ga naar mijn website.

Dit is Monique. Van oorsprong uit Amsterdam maar opgegroeid in Friesland. Zij woont samen met haar kat Bobbie in Almere en inspireert je graag met haar persoonlijke interieurstijl met mediterrane invloeden en deelt wat haar bezig houdt.

“Een interieur is persoonlijk. Het is jouw smaak wat het tot een eigen unieke stijl maakt”

Ben je altijd al gepassioneerd geweest over interieur en styling?

 “Als kind sprak een dromerige, beetje romantische, sfeer mij het meest aan. Door de jaren heen heb ik mijn eigen stijl ontwikkeld aan de hand van mooie spullen die ik tegenkwam. Deze landelijke en lichte stijl geeft mij rust”.

Hoe zou je jouw stijl omschrijven?

“Ik zie zoveel mooie spullen. Ik geef mijn interieur persoonlijkheid door meerdere stijlen te combineren vanuit een Scandinavische basis en north meet south; nordic en boho. Deze stijl geeft mij rust”. Monique voegt hier mooie interieurvondsten aan toe voor de persoonlijke touch en verbindt het geheel met een subtiele kleur.

“Laat kleuren, ook al is het maar een klein accent, terugkomen...

“Verbinden doe ik met de kleur ‘kinderkopje’ van L’Autentique. Een schitterende kleur die warmte uitstraalt”.

Wat is je favoriete plek in huis?

“De woonkamer is de fijnste plek in huis. Eyecatcher in de woonkamer is de rieten stoel. Ik ben lang op zoek geweest naar de ultieme bank die precies past in mijn sfeertje. Ik heb de bank samengesteld. De stof, pootjes zijn helemaal naar mijn eigen zin samen gesteld”.

Kan je je lievelingskleuren kwijt in je interieur?

“Ik houd van wit, naturel- en aardetinten. Deze kan ik heel goed kwijt in mijn sfeertje”. Het huis van Monique komt zen over. Zelf omschrijft ze haar huis als “rustpunt”.

“Als kind had ik al een fascinatie voor Indianen en hun cultuur”

Haar stijl is in de loop van de jaren veranderd “maar aardetinten zijn altijd aanwezig geweest”.

Wat is jouw ultieme stylingtip?

“Laat kleuren, ook al is het maar een klein accent, terugkomen dat geeft rust en kijk ook of de stijl past bij je huis en bouwstijl. Voeg een uniek element toe om de sfeer eigen te maken bijvoorbeeld een dromenvanger. De dromenvanger op de foto heb ik met mijn zus gekocht op de hippiemarkt. Als kind had ik al een fascinatie voor Indianen en hun cultuur. Voor mij is dit de ultieme eyecatcher gemaakt door @nieqart. Zij maakt dit nog steeds maar elk item is uniek”.

Wat staat er op je verlanglijstje?

“De beneden verdieping is zo goed als af. Ik zou de slaapkamer aan willen pakken en de sfeer van beneden door willen trekken naar boven maar dan iets romantischer en met wat meer kleur. Omdat ik gevoelig ben voor de uitwerking van kleur zou ik wel een deskundige styliste in de arm nemen om hier een goed plan voor te maken. De tuin is momenteel onderhoudsvrij maar mijn wens is toch om deze wat leefbaarder te maken met groen en meer te laten aansluiten op mijn sfeer binnen. Een groene, speelse en makkelijk te onderhouden tuin met een vleugje mediterraanse sfeer… tips welkom!”.

Woon je in je droomhuis?

“Mijn droomhuis is een klein boerderijtje maar wel in de bewoonde wereld. Ik ga regelmatig met mijn zus huizen kijken in Friesland. We genieten hier enorm van. Alles valt dan op mijn plek”.  

Van welke instagrammer zou je meer willen weten en wat zou je willen vragen?

Van wie zou je meer willen weten en wat zou je willen vragen? Monique heeft een paar mooie vragen voor Daisy van @deezzstyles. “Ben je wel eens inspiratie loos? Hoe blijf je geïnspireerd? Ik zie jouw stijl nergens terug dus moet wel vanuit je binnenste komen. Hoe breng je hier balans in en stem je de stijlen op elkaar af?”.

Super leuk dat Desy “ja” heeft gezegd. Ik ken haar account nog niet zo goed maar krijg instant vakantie gevoel als ik haar account bekijk. Ben benieuwd naar haar antwoorden”.

Wil je meer weten over Monique en haar interieurdroom? Volg haar dan via @lifestyle_monique. Dank voor je medewerking lieve Monique aan deze rubriek. Ben benieuwd hoe je jouw sfeer terug laat komen in de bovenverdieping en naar je tuinmetamorfose. Dank voor je openheid en veel interieurplezier op insta!

Wil jij jezelf in deze rubriek terug zien? Stuur dan een berichtje naar marije@houseofstyling.nl.

error: Wil je mijn content gebruiken? Stuur mij dan even een berichtje.