Skip to main content

Het blauwe huis van Susan Burgers is het eerste huis in de serie ‘binnenkijken bij’.. Kijk en geniet van dit heerlijke familiehuis.

Susan, Marnix en hun twee dochters wonen in een prachtige, duurzame Scandinavische blauwe barn in Lent. Alle huizen die in deze wijk gebouwd zijn, zijn geïnspireerd op schuren en kassen gebaseerd op de voormalige landbouwfunctie van dit gebied. Het blauwe huis is gebouwd van duurzaam hout, heeft zonnepanelen en het dak is van aluminium en zink.

 

WOONKAMER EN KEUKEN

Susan is interieurontwerper (http://www.element-ontwerp.nl/) en heeft het huis ontworpen en ingericht. Wat meteen opvalt is de enorme hoeveelheid daglicht die naar binnen valt door het vele glas. De woonkamer, keuken en open trap vormen een evenwichtig en kleurrijk geheel. De combinatie van grote meubels, veel licht en harde materialen geven de ruimte een industriële uitstraling. Door oude familie stukken als tegenhanger te plaatsen krijgt huis een ziel en voel je dat hier geleefd wordt.

 

Omdat Susan en Marnix graag koken hebben ze bewust gekozen voor een keukenopstelling tegen de wand om de ruimte zoveel mogelijk intact te laten. Hierbij hebben ze zo min mogelijk gebruik gemaakt van losse elementen. De keuken en het blad vormen door de kleur een mooi geheel. Het zwart van de keuken komt weer terug in de eettafel die een belangrijke plek in de ruimte inneemt. Het blonde hout van de eetkamerstoelen komt weer terug boven het fornuis. De rode kast is een familiestuk die al meerdere kleuren heeft gehad en zelfs nog op de studentenkamer van Susan heeft gestaan. Juist deze combi van oud en nieuw maakt dat het voelt alsof ze in een oud huis wonen. De kleur rood komt door het hele huis terug waardoor een eenheid wordt gecreëerd.

 

SLAAPKAMER

De slaapkamer voelt door de schuine wanden knus aan. Hier heeft Susan overwegend blauwe groene tinten gebruikt hetgeen een rustgevend effect heeft. Het grove wolkenbehang achter het bed maakt de kamer af. Ook in deze ruimte komen oude elementen terug zoals de art deco kast. Deze komt bij de blauwe groene tinten goed tot zijn recht. De paneeldeuren met bovenlicht zorgen voor het ‘jaren 20 gevoel. Opvallend vind ik de keuze voor zwarte deurknoppen in plaats van deurklinken door het hele huis. De deurknoppen geven direct sfeer, zeker in combinatie met de antraciet kleurige deuren.

 

BADKAMER

Aangrenzend aan de slaapkamer is de badkamer. Susan ziet een badkamer meer als extra kamer en heeft deze ruimte een huiselijke touch gegeven door zo min mogelijk gebruik te maken van tegeltjes tegen de wanden en door er petrol-kleurige gordijnen op te hangen. Alleen in de doucheruimte zijn blauw groene wandtegels gebruikt.

 

De wand achter de wastafels is behandeld met Marrakech mineralenverf hetgeen een mooie waas blauw aan de wand geeft.

 

De drukke tegelvloer past goed in deze badderkamer omdat de blauwe kleur hier in terug komt. Ook hier zie je dat planten enorm veel doen. De prachtige planten maken het geheel af.

 

INLOOPKAST

Aansluitend aan de badkamer heeft Susan een prachtige inloopkast met daglicht. Hier komen de kleuren uit de slaapkamer en badkamer weer samen. De blauwe kist geeft een extra dimensie aan de ruimte en maakt een mooie connectie met de tegeltjes uit het douchegedeelte.

 

Het was een feestje om hier te fotograferen! Dank Susan en familie voor dit inkijkje in jullie prachtige kleurrijke huis.

Wil jij jezelf in deze rubriek terug zien? Stuur dan een berichtje naar marije@houseofstyling.nl.

STYLINGTIPS

DIY

TUIN

BLOGS

BINNENKIJKEN

Over Marije

Ruim 15 jaar interieur ontwerper en styliste

Portfolio

Een kleine greep uit mijn recente opdrachten

Interieuradvies

Particuliere & zakelijke interieur transformaties

Verkoopstyling

Verkoopprijs verhogen door verkoopstyling

Wooninspiratie

Blogs en binnenkijken bij Instagrammer’s

error: Wil je mijn content gebruiken? Stuur mij dan even een berichtje.