Skip to main content

 

Tip 1 MET KLEUR

Kleur geeft persoonlijkheid aan je interieur en vertelt een verhaal. Jouw verhaal. Als je niet weet waar je moet beginnen maak dan een moodboard (link) om erachter te komen welke kleuren echt bij jouw passen. Kies 2 of 3 basiskleuren die je in je moodboard terug ziet komen en om te beginnen 2 of 3 accentkleuren. Deze kleuren laten zien wie jij bent. Laat de accentkleuren op meerdere plekken terugkomen om je interieur sterker te maken. Kies bijvoorbeeld voor een accentkleur in de gordijnen of op de wand of laat de accentkleur terugkomen in een groot kunstwerk. Kies je voor de wand? Kies dan niet voor het kleinste wandje maar juist die lange wand. Je verbindt je interieur aan elkaar door kleur terug te laten komen op verschillende plekken. Wil je echt iets anders dan anders en verrassen? Kies er dan voor om niet dat ene muurtje een kleur te geven maar neem nog net even die hoek mee of neem bijvoorbeeld behalve die ene wand ook nog even 40 cm van de wanden rechts, links en het plafond mee. Zo creëer je een nis.

 

 

Tip 2 Meubel met een verhaal

Kies voor een ouder meubel met een verhaal. Bijvoorbeeld een erfstuk of ga op zoek bij de kringloop, antiquair of struin rommelmarkten af op zoek naar dat ene mooie kastje, die schitterende vaas of uniek karpet. Soms kost het wat moeite om lagen verf af te branden, te schilderen, schuren of beitsen maar het contrast van oude en nieuwe spullen laat een huis leven en geeft een unieke touch aan je interieur en is de investering dubbel en dwars waard.

 

 

Ik heb bijvoorbeeld deze mooie oude eiken dekenkist. Deze heeft altijd bij mijn ouders in huis gestaan. Hij is loodzwaar maar ben er zo aan gehecht dat hij alle verhuizingen met liefde heeft doorstaan. Door het contrast met de betonnen vloer en gestuukte wanden komt de dekenkist bovendien goed tot zijn recht.

 

 

Tip 3 Herinneringen delen

Persoonlijker kan niet. Kies een foto of snij een deel uit het een foto, koop een mooie lijst en hang deze op. Kies dan niet voor een foto waar jij lekker met een cocktail aan de zwembadrand hangt maar voor een of meerdere mooie foto’s van een stad, verlaten strand, stilleven, kunstobject, gebouw of een kunstzinnige foto van je familie. Wat je kiest is afhankelijk van de sfeer en wat je wil bereiken. Kies je voor zwart/wit, sepia of juist een explosie van kleur? En welke ondergrond past bij jouw sfeer? Een foto afgedrukt op canvas heeft een hele andere uitstraling dan een foto die is afgedrukt op aluminium of in een mooie lijst. Materiaalkeuze is cruciaal voor een sfeer. Hou goed in de gaten of dat wat je kiest past in jouw sfeertje.

 

Ik heb ervoor gekozen om foto’s te laten maken van onze kinderen. De sfeer en stijl van de fotograaf spreken mij erg aan. Deze foto’s vormen het uitgangspunt voor de kleurkeuzes in ons huis. Ik heb ervoor gekozen om deze af te laten drukken op dibond. Dat is een combinatie van aluminium en polyethyleen. De industriële uitstraling past goed bij ons interieur.

 

Ik wens je veel inspiratie.

Enjoy!

STYLINGTIPS

DIY

TUIN

BLOGS

BINNENKIJKEN

Over Marije

Ruim 15 jaar interieur ontwerper en styliste

Portfolio

Een kleine greep uit mijn recente opdrachten

Interieuradvies

Particuliere & zakelijke interieur transformaties

Verkoopstyling

Verkoopprijs verhogen door verkoopstyling

Wooninspiratie

Blogs en binnenkijken bij Instagrammer’s

error: Wil je mijn content gebruiken? Stuur mij dan even een berichtje.