Skip to main content

Binnenkijken bij Instagrammer…@ohlalot

‘Binnenkijken bij een instagrammer’ is ontstaan uit nieuwsgierigheid. Ik vind het zo leuk hoe positief en open iedereen reageert op mijn vragen. Hoe leuk is het om iemands account in het zonnetje te zetten met eigen foto’s en woonvragen voor te leggen. We hebben het over woondromen, styling, kleur, inspiratie en wat er verder besproken wil worden. Ik hoop je met deze serie ‘Binnenkijken bij een instagrammer’ te inspireren en kennis te laten maken met nieuwe accounts. Ik vraag de geïnterviewde wie zij een vraag zou willen stellen en zo blijft deze serie actueel. Ik had jullie pareltjes beloofd en dit is er zo een. Ik wens jullie veel inspiratie en leesplezier.

Wat ben ik blij met de vraag van GéAn van @monsteraandkids. Ze is heel nieuwsgierig naar hoe Lotte van @ohlalot een rustige basis weet te combineren met design en mooie eyecatchers. Wil jij dit ook weten? Lees dan gauw verder.

Lotte is kinderkamerstylist en creëert prachtige creatieve baby-, speel- en kinderkamers en heeft een schitterend ingericht huis. Ze was in het voorjaar te zien in het tv-programma Binnenstebuiten https://www.ohlalot.nl/uitzending-binnenstebuiten-tv/.

“Ik geniet ervan om in de kinderkamers te rommelen en te stylen

“Omdat ze steeds meer enthousiaste reacties krijgt op haar posts op instagram en regelmatig word benaderd voor stylingadvies heeft zij sinds kort een website https://www.ohlalot.nl/

Ben je altijd al gepassioneerd geweest over interieur en styling?

“Jazeker! Als kind was ik altijd al druk in de weer met mijn kamer. Het liefst verschoof en veranderde ik alles wekelijks. Ik schilderde een palmboom van ruim 2 meter hoog op mijn wand en een portret van onze hond en kat. Ik had zo’n plastic ijs in mijn kamer staan, je weet wel, die je ook voor de snackbar ziet staan haha! Van rollen pringles knutselde ik wandvaasjes en ga zo maar door. Oh ja…En het spel Sims op de computer vond ik geweldig! Het ging me dan vooral om het maken van de mooiste huizen, niet om het in leven houden van de Simsfiguren;)”

Wat is je favoriete plek in huis?

“Oef, mag ik er maar één kiezen? Dat gaat helaas niet.. Een heel goed teken toch? Ik vind onze ruime badkamer heerlijk, onze keuken heel gezellig, vooral wanneer de jongens aan “de bar” komen zitten terwijl ik sta te koken. Ik geniet ervan om in de kinderkamers te rommelen en te stylen (Goh, was je nog niet opgevallen he? 🙈)”

“Mix materialen en prints en laat (je lievelings)kleuren hier en daar terugkomen, zodat je een bepaalde eenheid en balans krijgt”.

“En ’s avonds plof ik heerlijk op onze bank tussen een berg kussens. In de planning staat nog het afmaken van de (mijn) werkkamer.. Hopelijk kan ik die ruimte straks ook op het lijstje van “favoriete plekken in huis” voegen”.

“En ’s avonds plof ik heerlijk op onze bank tussen een berg kussens. In de planning staat nog het afmaken van de (mijn) werkkamer.. Hopelijk kan ik die ruimte straks ook op het lijstje van “favoriete plekken in huis” voegen.

Kan je je lievelingskleuren kwijt in je interieur?

“Jazeker, we hebben vrij veel kleur in huis. Toch is de basis vrij licht/ wit. Ik verander vaak van kleuren en sta regelmatig met een roller in mijn hand. Als het aan mij zou liggen, zouden er nog meer wanden een kleur krijgen, maar mijn vriend houdt me nog redelijk in bedwang ;)”

“Ik hou ervan om te mixen en matchen. Zo combineer ik design met bijvoorbeeld bijzondere vintage vondsten van de kringloop”

 

Wat is jouw ultieme stylingtip?

“Mix materialen en prints en laat (je lievelings)kleuren hier en daar terugkomen, zodat je een bepaalde eenheid en balans krijgt. Probeer persoonlijke spullen toe te voegen in je interieur, zoals souvenirs, foto’s of speciale spulletjes van de kringloop. Zo creëer je een persoonlijk en (dus) uniek interieur”.

Wat staat er op je verlanglijstje?

“De tuin! Over de basis zijn we helemaal tevreden, maar de tuin moet nog wel aangepakt worden. Meer groen, een hele grote tuintafel en een pergola staan o.a. op mijn wishlist”.

Woon je nu in je droomhuis?

“Wij zijn super blij met ons huis. De ruimte is heerlijk en ook de indeling vind ik heel leuk speels. De begane grond bijvoorbeeld heeft een u -vorm en vanuit het zitgedeelte loop je naar de speelkamer. Toch blijf ik af en toe nog wel fantaseren over een huis met een enorme tuin, bijvoorbeeld een oud boerderijtje dat we helemaal kunnen opknappen ofzo. Dromen mag altijd toch?”

En natuurlijk de vraag van GéAn! Ze is heel nieuwsgierig naar hoe jij een rustige basis weet te combineren met design en mooie eyecatchers.
“Ik hou ervan om te mixen en matchen. Zo combineer ik design met bijvoorbeeld bijzondere vintage vondsten van de kringloop. Neem bijvoorbeeld onze keuken. Dit is een, in de basis, hele strakke (zwarte) keuken, door hier groene Marokkaanse wandtegeltjes aan toe te voegen in een visgraatmotief en rotan barkrukken (marktplaats), creëer je een speelse, unieke ruimte”.

Van welke instagrammer zou je meer willen weten en wat zou je willen vragen?

“Luka Jacobs van @lukajacobs. Zij heeft een heerlijk huis, mooie kleuren en wandschilderingen. Echt een persoonlijk interieur, daar hou ik van! Ik ben benieuwd of ze nog van plan is om een nieuwe wandschildering te maken in haar huis”.

Wauw wat gaaf! Hier wil je toch meteen wonen? Lotte dank je wel voor je medewerking. Ik blijf je kleurrijke creaties met liefde volgen. Wil je meer kinderkamerinspiratie opdoen? Of ben je op zoek naar creatief stylingadvies voor de baby-, speel of kinderkamer? Volg Lotte dan via @ohlalot of kijk op haar website www.ohlalot.nl.

 

 

Wil jij jezelf in deze rubriek terug zien? Stuur dan een berichtje naar marije@houseofstyling.nl.

error: Wil je mijn content gebruiken? Stuur mij dan even een berichtje.