House of Style NL

@monsterasandkids

Binnenkijken bij Instagrammer…@Monsterasandkids

Karen van @studio_hjemmeby (voor studio olijk) die jullie kennen van ‘Binnenkijken bij een instagrammer…’ is inmiddels hard aan de slag gegaan met allemaal klussen in huis. Ze heeft o.a. een prachtige kast ontworpen. Haar ontwerpen worden door haar man, die meubelmaker is, gerealiseerd. Kijk maar op haar account voor de laatste update. Ze had een leuke vraag voor Gé-An van @Monsterasandkids. “Hoe heb je je plan voor jullie leuke interieur bedacht?”. Haar antwoord geeft ze hieronder inclusief een hilarische anekdote over haar housewarming.

Ook nieuwsgierig naar de kleurrijke persoon achter dit account? Lees dan gauw verder. Gé-An van @Monsterasandkids over haar sprankelende interieur. Ik wens jullie veel leesplezier.

“Koop een gaaf vloerkleed of een tof kussen en kies daar de muurkleuren en accessoires bij uit.”

“Mijn naam is Gé-An en ik werk als mentor op de leukste basisschool in Nederland. Ik woon samen met mijn vriend, twee jongens en kat in een industrieel pand in hartje Friesland. Senne is 10 jaar en Dinther 7”.

Ben je altijd al gepassioneerd geweest over interieur en styling?

““Vanaf kinds af aan ben ik bezig met het aanpassen van mijn omgeving. Ik heb als kind 13 jaar in een noodwoning gewoond. Mijn kamer was helemaal van hout gemaakt. Ik was altijd aan het schuiven met meubelen, stiekem, want ik mocht dat eigenlijk niet doen. De meubels vielen namelijk bijna uit elkaar van het schuiven. Ik was een mager, klein meisje. Maar als ik  een zware kast aan de kant wilde hebben, dan was ik ineens heel sterk. Later woonden we in een prachtig huis. Als puber was ik altijd aan het opruimen en de vensterbanken aan het herinrichten. Je kunt je voorstellen, dat mijn moeder dit niet altijd leuk vond”.

Hoe zou je jouw stijl omschrijven?

“Op mijn 19e ging ik samenwonen en kon ik me helemaal uitleven. We kochten direct een bouwval en knapten deze helemaal op in de jaren 30 stijl. Zodra het klaar was waren we er beide klaar mee, alle kitnaadjes en plintjes waren we zat. We wilden graag een strak huis. Op de housewarming vertelden we dat we een nieuw project hadden gekocht. Een industriële woning op bedrijventerrein, ontworpen door een architect. Het huis heeft alles waar we van houden. Hoge plafonds, veel privacy, strakke vormen en enorm veel ruimte. Het heeft een groot dakterras, een loods en een studio waar we nu een appartement van bouwen”.

“Op de housewarming vertelden we dat we een nieuw project hadden gekocht. Een industriële woning op bedrijventerrein, ontworpen door een architect”.

“Het houdt ons bezig. Gelukkig maar, want zodra het klaar is willen we waarschijnlijk een oud pakhuis restaureren ofzo. Soms word ik gek van het geklus. Maar hoe onze relatie zonder bouwproject eruitziet zou ik eigenlijk niet weten…”.

Wat is je favoriete plek in huis?

“Mijn favoriete plek in huis is bij de houtkachel op mijn panterprint zitzak. Zeker in de winter, met een cappuccino en een tijdschrift op schoot”. 

Kan je je lievelingskleuren kwijt in je interieur?

“We begonnen met een vrij steriel interieur, zwart, wit en grijs waren de hoofdkleuren. Ook dat werd saai. Omdat de akoestiek slecht was kocht ik vloerkleden en grote planten. Terra-roze tinten en groene planten zorgden voor warmte in ons huis. Ik ben helemaal om, en verras mijn vriend regelmatig met een roze plafond of een make-over van de hal”.

“zodra het klaar is willen we waarschijnlijk een oud pakhuis restaureren ofzo”

“Hij is altijd tegen, omdat andere projecten nog niet af zijn. Als ik het dan snel doorzet vindt hij het vaak erg mooi. Gelukkig hebben we wel dezelfde smaak. Alleen ben ik iets meer gewaagd en is hij iets rustiger. Net als in het echt”.

Wat is jouw ultieme stylingtip?

“Mijn ultieme stylingtip is om met een basis te beginnen. Koop een gaaf vloerkleed of een tof kussen en kies daar de muurkleuren en accessoires bij uit.  Zo krijg je wel één geheel, maar wordt het niet saai. Fouten bestaan niet. Een muurtje schilder je zo over. Al hebben wij wel enorm spijt van de saaie keuken. Hij is nog gaan 4 jaar oud, maar staat toch op het verlanglijstje om eerder te vervangen voor een stoerder exemplaar. Later. Als alles klaar is. Of einde van dit jaar 😉”

Van welke instagrammer zou je meer willen weten en wat zou je willen vragen?

“Ik zou heel graag @ohlalot voorheen @lotjes_kiekjes) terug willen zien. Ze weet echt een rustige basis te combineren met design en mooie eyecatchers. En ze heeft wel een prachtige keuken 😊”.

Ik ben blij dat Lot “ja” heeft gezegd want ik smul ook van haar schitterende feed en ben heel nieuwsgierig naar de persoon achter dit inspirerende account”.

Dank Gé-An! En wat een vrolijkheid jouw gezin. Ik heb gesmuld van je verhaal. Een housewarming om nooit te vergeten voor je familie en vrienden;). Dank voor dit inkijkje in jouw leven en prachtige huis. Ben heel benieuwd hoe lang de keuken nog mag blijven… Wil je Gé-An volgen ga dan gauw naar @Monsterasandkids.

Wil jij jezelf in deze rubriek terug zien? Stuur dan een berichtje naar marije@houseofstyling.nl.

Passie voor Interior Design, Styling & Photography
error: Wil je mijn content gebruiken? Stuur mij dan even een berichtje.