Skip to main content

Kijkje in het creatieve leven van… @lukajacobs

Luka is interieurstylist, maakt muurschilderingen en heeft een collectie handgeschilderde kunst. Begin dit jaar was Luka te zien in het tv-programma ‘Binnenstebuiten’ met haar kleurrijke ’30-er jaren huis vol prachtige behangetjes en kunst. Lotte van @ohlalot heeft een vraag voor Luka van @lukajacobs. Dit keer heb ik er een een blog van gemaakt om meer te weten te komen over het werk van Luka. Ik wens jullie veel inspiratie en leesplezier.

Lotte: “Zij heeft een heerlijk huis, mooie kleuren en wandschilderingen. Echt een persoonlijk interieur, daar hou ik van! Ik ben benieuwd of ze nog van plan is om een nieuwe wandschildering te maken in haar huis”. Wil jij dit ook weten? Lees dan gauw verder.

Een interieur dient te passen bij wie je bent omdat het dan echt zal aanvoelen als een soort tweede huid

Luka woont samen met haar vriend Tim en twee katten in Den Bosch. Ze creëert persoonlijke interieurs en houdt ervan om zelf meubels te maken. Voor haar eigen huis heeft ze eettafelbank zelf gemaakt zodat de ruimte beter tot zijn recht komt en de tv kast om de hoogte optimaal te benutten. De kasten bij de ronde spiegel heeft ze een make-over gegeven met webbing.

Ben je altijd al gepassioneerd geweest over interieur en styling?

“Jazeker. Ik ben van kinds af aan bezig geweest met kleur en het inrichten van mijn kamer. Naarmate ik ouder werd kocht ik regelmatig wat kleine meubelen en woonaccessoires bij de kringloop en maakte hier iets moois van. Tekenen en knutselen waren mijn grootste hobby en dit aspect heb ik ook in mijn interieurstijl weten te verwikkelen”.

“.. mijn eigen prints, muurschilderingen, behang”

“Ik hou ervan om met kleur bezig te zijn. Het brengt warmte en heel veel sfeer. Daarnaast voeg ik met mijn eigen prints, muurschilderingen, behang en creatieve oplossingen voor in huis een echte eigen touch aan ons interieur. Wat mij betreft is dat ook iets belangrijks in een interieur: persoonlijkheid. Een interieur dient te passen bij wie je bent omdat het dan echt zal aanvoelen als een soort tweede huid. Een echte thuishaven om in thuis te komen na een lange dag werken. Waar je elke dag van kan genieten”.

Wat is je favoriete plek in huis?

“Oeh dit is een lastige! Ik ben gek op ons bad. De slaapkamer met bad in een is echt een plek om tot rust te komen. De badkamer was relatief nieuw toen we dit huis kochten en om die reden hebben we deze niet gelijk verandert. Maar er miste wel een bad. Dat hebben we destijds opgelost door een bad te plaatsen waar eerder twee inbouwkasten zaten. Nu hebben we een slaapkamer met de luxe van een hotelkamer”.

“Creëer een spanningsvlak door niet alleen op ooghoogte of lager te werken”

“Maar eigenlijk begint ons huis steeds meer ‘af’ te worden en dat maakt dat ik best veel favorieten plekjes heb. De eethoek is een favoriet om te werken, de bank is gewoon heerlijk, en onze tuin en het dakterras zijn in de zomer geweldig”.

Kan je je lievelingskleuren kwijt in je interieur?

“Haha, ja…. Ik kan volgens mij alles wel kwijt hier. Mijn favoriete kleuren blijven toch wel okergeel en blauw. Dat zie je terug in onze woonkamer. Maar ik heb vaak genoeg ook andere kleuren die ik prachtig vind. Momenteel zijn de ruimtes in huis allemaal in een ander kleurenpalet samengesteld. Heerlijk vind ik dat. Mijn plan is de gang nog een make-over te geven en ooit de badkamer te verbouwen. Daar kan ik nog wat fijne kleuren bij kwijt”.

Wat is jouw ultieme stylingtip?

“Werk de hoogte in! Vooral wanneer je een ruimte hebt waar hoge plafonds zijn. Creëer een spanningsvlak door niet alleen op ooghoogte of lager te werken. Door een hoge kast, mooie gordijnen, behang, kunst aan de muur of andere wanddecoratie. Het maakt dat de ruimte meer in balans zal zijn en dat geeft rust”.

Wat staat er op je verlanglijstje?

“Een nieuwe badkamer. Momenteel is het idee als volgt: Marokkaanse groene tegeltjes in een visgraat patroon op de vloer. Langwerpige zelliges in een wittint op de muur bij de douche en toilet. Een mooie glazen wand. Gouden kranen en een vintage wasmeubel. Ronde of ovalen spiegel(s). Facet behang van Arte op een wand met ervoor een oud bankje in het groen geschilderd waarop ik wat styling kwijt kan zoals planten. Een paar mooie Ginko hooks erboven van Doing Goods voor onze handdoeken. De andere wanden geschilderd in een vergelijkbare groene tint als het behang. En natuurlijk wat hangplanten. Een aardig verlanglijstje… hahaha”.

Woon je nu in je droomhuis?

“Ja en nee. Het is een fijn stadhuisje. Het is niet mega ruim, maar ruim genoeg. Ik wil heel graag mama worden en dan zal dit op termijn wel wat klein zijn. Ook zou ik dolgraag een grotere tuin willen. Maar wij zijn zo enorm gek op ons straatje. Van oudsher een volksbuurt, dus het is hier enorm gezellig. We kennen de hele straat, en met warm weer zit iedereen gezellig een drankje te doen in het zonnetje. Als wij op vakantie zijn zorgen onze buurtjes uit zichzelf voor onze tuin en onze katten krijgen overal te eten. Het is zo fijn hoe de sfeer hier is, om die reden willen we eigenlijk niet meer weg”.

Vraag Lotte van @OHLALOT

“Zij heeft een heerlijk huis, mooie kleuren en wandschilderingen. Echt een persoonlijk interieur, daar hou ik van! Ik ben benieuwd of ze nog van plan is om een nieuwe wandschildering te maken in haar huis”. Luka: “Goede vraag! Ik heb er geen in de planning staan momenteel. Onze gang krijgt ooit nog een make-over maar deze moet eerst over alle drie de verdiepingen gestuukt worden. Best weer even een klusje, dus dat laat nog even op zich wachten. Maar als het dan zover is, kan het best zo zijn dat ik daar iets tofs mee doe”.

“Als wij op vakantie zijn zorgen onze buurtjes uit zichzelf voor onze tuin en onze katten krijgen overal te eten”

Wat ontzettend gaaf Luka en gouden combinatie interieur en kunst. Dank je wel voor je medewerking. Ik blijf je graag volgen en ben benieuwd naar de nieuwe badkamer en make over van de hal. Klinkt heel goed allemaal. Wil je meer inspiratie op doen en ben je benieuwd naar haar webshop vol leuke behangetjes, kaarten en (handgeschilderde) posters? Volg Luka dan via @lukajacobs of kijk op haar website http://www.lukajacobs.nl/.

Vragen? Stuur dan een berichtje naar marije@houseofstyling.nl.

error: Wil je mijn content gebruiken? Stuur mij dan even een berichtje.