Skip to main content

Een Veilig Interieur voor Kinderen

Kinderen bruisen van energie en zijn altijd nieuwsgierig naar de wereld om hen heen. Zelfs een eenvoudig kijkje in de keukenkastjes kan snel veranderen in een spannende ontdekkingsreis, en een gewoon bankstel wordt al snel een avontuurlijke klimplek.

Vooral peuters leren spelenderwijs over hun omgeving, maar ze zijn nog niet altijd in staat om potentiële gevaren correct in te schatten. Als ouder is het daarom van essentieel belang om je kind te ondersteunen bij hun ontdekkingsreis en tegelijkertijd een veilige thuisomgeving te creëren. In dit artikel geven we je inzicht in hoe je jouw woning kindvriendelijk maakt en de speelvreugde en bewegingsvrijheid van je kinderen stimuleert met de inrichting van tijdelijke speelzones en een aantrekkelijke speelhoek in de woonkamer.

8 handige tips

Het is van groot belang om je huis kindvriendelijk te maken, zodat je kind vrij en veilig kan ontdekken en bewegen zonder zichzelf te verwonden. Hier zijn enkele waardevolle tips om een veilige omgeving voor je kind te creëren:

  1. Stopcontactbeschermers Gebruiken. Plaats stopcontactbeschermers op alle stopcontacten.
  2. Fornuisbescherming in de Keuken. Installeer een fornuisbeschermer in de keuken om te voorkomen dat je kind hete kookplaten aanraakt of het fornuis inschakelt.
  3. Glazen Deuren en Stickers. Als je glazen deuren hebt, plak dan goed zichtbare stickers op ooghoogte van je kind, zodat ze kunnen zien of de deur open of dicht is. Gebruik ook deurbeveiligingen om beknelling te voorkomen.
  4. Veilige Kastinrichting. Organiseer de kasten in huis zodanig dat alleen veilige of onbreekbare voorwerpen op de onderste planken of in de onderste laden worden bewaard. Denk aan handdoeken in de badkamer, plastic kommen in de keuken en dekens of tijdschriften in de woonkamer.
  5. Handige hulpjes. Gebruik hoekbeschermers, raamsper en multivergrendeling op lades.
  6. Trap- en Kamerbeveiliging. Beveilig trappen met traphekjes en overweeg het gebruik van traphekjes om specifieke kamers of balkons ontoegankelijk te maken voor je kind.
  7. Bevestig Meubels aan de Muur. Zorg ervoor dat planken, kasten en zelfs de televisie stevig aan de muur zijn bevestigd om omvallen te voorkomen.
  8. Bewaar Gevaarlijke Voorwerpen Buiten Bereik. Berg scherpe voorwerpen, zoals scharen, messen, schoonmaakmiddelen en medicijnen, altijd buiten het bereik van je kind op.

Wanneer je je huis op deze manier kindveilig hebt gemaakt, kan je kind in een veilige omgeving spelen en ontdekken. Dit creëert een ruimte waarin je kind zich vrij kan bewegen.

Ik wens je veel kleurrijke inspiratie!

Enjoy!

 

 

Over Marije

Ruim 15 jaar interieur ontwerper en styliste

Portfolio

Een kleine greep uit mijn recente opdrachten

Interieuradvies

Particuliere & Zakelijke Interieur Transformaties

Makelaars 

Concepten | Verbouw | Nieuwbouw

STYLINGTIPS

DIY

TUIN

BLOGS

BINNENKIJKEN

WIL JE WETEN WAT DE MOGELIJKHEDEN ZIJN?

MAIL MIJ

BEKIJK WELK ADVIES HET BESTE PAST BIJ JOU:

KORT

INTERIEURADVIES

AAN HUIS 

UITGEBREID

INTERIEURADVIES

AAN HUIS

COMPLEET

INTERIEURADVIES

error: Wil je mijn content gebruiken? Stuur mij dan even een berichtje.