House of Style NL
interieur styling eetkamer styling woonkamer vintage artwall neon

@studio_olijk

Binnenkijken bij Instagrammer…@studio_olijk

Deze keer neem ik een kijkje bij Karen van het kleurrijke @studio_olijk. Ik ken Karen via de vakopleiding interieurfotografie en mocht haar ook een paar vragen stellen over interieur, styling en haar woondroom. Ze geeft het stokje graag door aan @monsterasandkids een inspirerende instagrammer en stelde haar meteen een super leuke vraag.

Maar nu eerst Karen! Deze creatieve topper is gek op kleur en denkt graag buiten de gebaande paden wat tot verrassende inzichten en creaties leidt. Ze rijdt stad en land af op zoek naar vintage schatten en komt op de meest onlogische plekken de mooiste interieurvondsten tegen. Lees je mee?

“Ik ben Karen, getrouwd met docent meubelmaker Sven. Samen hebben we 4 kinderen, 2 stabij’s en een je-weet-wel-kater. We wonen in het mooie Dalfsen, nabij Zwolle, in een ruime 2 onder 1 kap uit 1973. Toen we in dit huis kwamen wonen was er veel achterstallig onderhoud en verre van onze smaak. De beneden verdieping hebben we volledig gestript en we hebben de indeling voor de keuken wat verruimd. Ik won een PU gietvloer via een facebook winactie, waardoor de plannen mbt de basis en de inrichting van de beneden verdieping opslag veranderde. Van volledig Scandinavisch kwam er meer industrieel in de ideeën naar voren. Ook blijk ik toch een voorliefde voor kleur te hebben, waarmee ik nog steeds zoekende ben in mijn eigen interieur hoe deze in te passen”.

“Ik zie zo veel op interieur gebied dat het toepassen van al deze ideeën bij ons thuis een crime is. Ik wil gewoon te veel, hahahahaha!”.

Ben je altijd al gepassioneerd geweest over interieur en styling?

“Als kind was ik altijd met mijn eigen slaapkamer bezig. Ik weet nog goed dat ik met mijn ouders naar de Ikea ging (destijds nog niet zo wijdverspreid en populair als nu) en dat ik mijn gordijnstof en daarmee de kleur van mijn kamer uit mocht kiezen. Het gaf me een gelukzalig gevoel. Het werd rood met witte hartjes, ik was 8 jaar;). Wat mij het meest bij gebleven is, is dat ik de ruimte altijd als een warme deken wilde ervaren en dat het totaal plaatje moest kloppen. Dat is gebleven”.

Wat is je favoriete plek in huis?

“Ik heb niet echt een vaste plek in huis welke mijn favoriet is. Het wisselt steeds”.

“Ik ben zelf nogal veranderlijk als het over mijn eigen interieur gaat. En als ik weer eens een hoekje van een nieuwe kleur voorzien heb, of de styling veranderd heb dan kan ik daar intens van genieten”.

Kan je je lievelingskleuren kwijt in je interieur?

“Jazeker! Mijn ega vindt echt een heleboel prima gelukkig. Dus ik kan mijn veranderdrang altijd kwijt. Ik heb afgelopen week pas voor het eerst gehoord dat hij een kleur niet zo mooi vond. Dat is een donkere aubergine kleur op de kamer van onze dochter. In mijn kleurgebruik zit als rode draad altijd een vergrijsde ondertoon. Dan kun je nog zoveel kleuren gebruiken als je wilt, maar blijft het altijd rustig. En ik gebruik daarbij overal in huis dezelfde kleur wit, Milk heet ie”.

“Maar hoe veranderlijk ik met de kleuren ook ben, groenen en een geeltoon zijn bij mij in huis altijd wel terug te vinden. Zonder lukt me niet”.

Wat is jou ultieme stylingtip?

“Als je ergens voor gaat pak dan ook goed door. Durf! Kies bijvoorbeeld een thema voor een kinderkamer goed doorvoeren door niet een paar kleine dingetjes te kiezen maar dit in zijn totaliteit door te voeren. Mensen vinden dat vaak eng, maar het geeft het mooiste resultaat”.

Wat staat er op je verlanglijstje?

“Oh zo veel! Het valt in de categorie gulzigheid.Er zijn zo veel mooie dingen. Zo zou ik heel graag een Frame tv willen hebben. Een tv blijft een soort van noodzakelijk kwaad en dan zou je deze mooi kunnen integreren in een artwall. Maar ook tweedehands vind ik fantastisch. We hebben prachtige oude deuren voor een prikkie op de kop getikt waar we een kastenwand van gaan maken. Praktisch en mooi tegelijkertijd”.

Woon je nu in je droomhuis?

“Daar kan ik glashard nee op antwoorden. Het liefst zou ik een authentiek pand willen wonen. Een oude fabriek, kerkje of oud schoolgebouwtje. Helaas zit dat er financieel niet in. Dus probeer ik wat van elementen die ik fantastisch vind in ons huis te realiseren; zo komen er nog oude tegels op onze schouw en in de keuken voor een beetje industriële look, snorren we oude deuren op die we omturnen tot schuifdeuren voor wat meer karakter en zijn we steeds opzoek naar de combinatie van nieuw, vintage en eigen stukken gemaakt door Sven en myself”.

Wie zou je in deze rubriek terug willen zien?

@monsterasandkids. Ik wil Gé An graag vragen hoe zij haar plan voor hun leuke interieur heeft bedacht. Ik ben hier ook heel benieuwd naar de kleurrijke persoon achter dit account”.

Dank lieve Karen voor dit inkijkje in jouw kleurrijke huis. Ik ben heel benieuwd naar je nieuwe kleurenpalet waar je nu hard mee bezig bent en hoe je kast met vintage deuren er uit komt te zien.


Wil jij jezelf in deze rubriek terug zien?

Stuur dan een berichtje naar marije@houseofstyling.nl.


Passie voor Interior Design, Styling & Photography
error: Wil je mijn content gebruiken? Stuur mij dan even een berichtje.