Skip to main content

Pastel geeft een ruimte een enorme boost. Benieuwd naar de kracht van pastel? In deze blog vertel ik je over pastel als verbindingskleur. Hou je van knalkleuren of wil je bijvoorbeeld een kunstwerk de aandacht geven die deze verdient? Dan zijn zachte kleuren een super basis in huis; kleurrijk zonder dat ze al te veel aandacht vragen. Zeker niet wanneer je met sprankelende, heldere kleuren in je accessoires gaat werken. Aquablauw bijvoorbeeld doet het beter tegen een pastelkleurige muur (mint, roze of zachtblauw bijvoorbeeld) dan tegen een witte muur. Het geheel krijgt een totaal andere uitstraling.

In dit voorbeeld van Arianne @haarlemshuisje zie je een goed voorbeeld van het gebruik van pastel. Het kunstwerk komt nu beter tot zijn recht en geeft de ruimte een totaal andere sfeer. Juist doordat de kleur een tikkeltje terug komt in het kunstwerk wordt het beeld nog sterker.

Foto: @haarlemshuisje

Wil je aan wit, grijs en zwart bijvoorbeeld knalroze toevoegen dan oogt het geheel vrij hard. Voeg je hier een verbindingskleur bij, bijvoorbeeld zacht blauw, dan krijgt een ruimte direct een minder harde uitstraling en oogt de ruimte sfeervoller. Kijk maar naar dit voorbeeld. Zacht blauw is de verbindingskleur tussen alle gebruikte kleuren.

Foto: House of Styling. VT Wonen en Design beurs 2019

Heb je een interieurvraag? Wil je wat weten of de werking van kleur, indeling of styling? Stuur mij dan een berichtje zodat ik je vraag mee kan nemen. Wie weet lees je het antwoord binnenkort terug in een van mijn blogs.

Ik wens je veel inspiratie!

error: Wil je mijn content gebruiken? Stuur mij dan even een berichtje.