Skip to main content

Laat de winter maar komen. Met deze tips zit jij er deze winter warmpjes bij.

“Lichtje in de duisternis”

Tip 1 Verlichting

Kijk nog eens goed naar je verlichting en bedenk wat je wil uitlichten en welk effect je wil bereiken. Waar heb je nog een donker hoekje? Naast de bank? Op die hoge kast? Bij de vaas met de mooie kersttak? Welke styling compositie, mooie vaas of foto verdient het om uitgelicht te worden? Je kan met hele simpele en betaalbare oplossingen een warme en gezellige ruimte creëren. Dat kan al met een schemerlampje of met een ledstrip. Gewoon proberen.

“Warme materialen en variatie”

Tip 2 Materiaalkeuze

Comfort speelt hierbij een cruciale rol. Kies voor warme materialen zoals wol in een mooi vloer-of wandkleed, poef of in breisels in accessoires. Wil je je interieur een iets chiquere uitstraling geven voeg hier dan een glansje aan toe bijv. met zijdeachtige materialen of velours met ingeweven textuur.Variatie in structuur werkt enorm sfeerverhogend.

“Kleuren uit zelfde kleurgroep”

Tip 3 Kleur

Moeite met kiezen van kleuren? Kleuren uit dezelfde kleurgroep passen goed bij elkaar en je creëert direct sfeer. Je kan hierbij kiezen voor veilige pastel- of beige tinten maar zoek je een echte sfeerverhoger? Kies dan voor donkere kleuren als paars, bruinrood, petrol of een donkere groen. Een warme diepe tint straalt geborgenheid uit en zorgt direct voor een warme sfeer. Te spannend? Begin dan met 1 hoek of gedeelte van een ruimte om dit toe te passen en je zal het effect direct ervaren.

“Geef bloemen en takken de ruimte die ze verdienen”

Tip 4 Bloemen en takken

Bloemen en takken horen erbij, ook in een winters interieur. Deze geven direct sfeer en maken ook nog connectie met buiten zodat het contrast tussen warm en koud zichtbaarder wordt. Een winterse tak met besjes is mijn favoriet. Mijn andere favoriet is gipskruid. Vooral een grote bos in een mooie vaas doet het goed in een winters kerstsfeertje en doet mij denken aan sneeuwvlokjes.

“Kruidnagel en sinaasappel”

Tip 5 Geuren

Typische geuren die het winterse gevoel versterken zijn: dennen, kaneel, kruidnagel en sinaasappel. Je kan deze ingrediënten natuurlijk in huis halen of de winterse sfeer vast een handje helpen door esoterische olie in een aromabrander te druppelen. Wil je snel effect? Druppel dan een paar druppels in je stofzuigerzak om de winterse geur te verspreiden.

Enjoy!

error: Wil je mijn content gebruiken? Stuur mij dan even een berichtje.