Skip to main content

In de vorige blog (deel 1) heb ik 3 tips met je gedeeld om van je (thuis)werkplek een topwerkplek te maken met flow.

“Kleur heeft een grote invloed op je welbevinden”

Tip 4 Kleur

Voeg kleur toe; zo creëer je niet alleen sfeer maar kan je ook gebruik maken van de eigenschappen die kleuren met zich mee dragen. Kleuren zorgen niet alleen voor een esthetisch mooi plaatje maar beïnvloeden bijv. ook de ervaring van ruimte, hoe je je voelt en hoe je presteert. Zo is paars een fantastische kleur al je concentratie wel een boost kan gebruiken, wekt geel creativiteit op en hebben groen en blauwe tinten een kalmerende werking.

Waar begin je? Kies 2 of 3 basiskleuren en om te beginnen 2 of 3 accentkleuren. Laat accentkleuren op meerdere plekken dan bijvoorbeeld alleen in accessoires terugkomen om je interieur sterker te maken, bijvoorbeeld op een wand. Zo creëer een sfeervolle basis die in balans is en een eenheid vormt.

Net als in de reguliere kleurenleer geloofd Feng Shui in de invloed van kleur. Binnenkort kom ik in een blog terug op de invloed van kleur.

Tip 5 Styling

Zorg voor mooie en functionele spullen op je werkplek die je met liefde en aandacht hebt uitgezocht of hebt (laten) vormgegeven. Denk aan bijvoorbeeld visitekaartjes. Maar ook een mooie familiefoto, een dierbaar souvenier of iets wat je instant inspiratie geeft of zorgt voor een geluksmomentje kan je een mooi plekje op je bureau geven zonder dat de flow in de weg staat. Welke styling compositie, mooie vaas of foto verdient het om uitgelicht te worden? Hoeft geen toonzaal te zijn maar een mooi gestyled hoekje doet veel voor je ruimte. Ontvang je klanten op je (thuis)werkplek? Wat wil je dan uitstralen?

Tip 6 Kapotte spullen, (uitgebloeide) bloemen en planten

Kapotte spullen, spullen waar je niets aan hebt of die een negatief gevoel oproepen mogen weg. Wil je het niet weggooien? Geef het dan weg. Bewaar dit niet, teveel van dit soort spullen veroorzaakt een tsunami van negatieve ‘flow’.

Gooi uitgebloeide bloemen of dode planten weg om het energielevel op pijl te houden. Als takkenverzamelaar was dit element uit de Feng Shui even schrikken… Maar gelukkig hoeven mijn takken de deur niet uit. Ze staan voor mij symbool voor dierbare herinneringen en schijnen dan goede Chi energie met zich mee te brengen gelukkig.

Overigens zijn verse bloemen en zuurstofrijke planten een must op elke (thuis)werkplek. Planten zijn niet alleen fantastische luchtzuiveraars, ze hebben ook een goede invloed op de luchtvochtigheid. Vaak is deze te droog. Energie gaat instant stromen wanneer je planten neerzet of ophangt. Verse bloemen laten de energie weer stromen en staan binnen de Feng Shui voor spirituele groei. Heb je minder ruimte? Een enkele bloem of bloeiende tak geeft de ruimte al een positieve boost.

Tip 7 Digitaliseren

Bewaar zo veel mogelijk digitaal. Heb je toch nog papier? Categoriseer deze op onderwerp en zorg dat alles netjes opgeborgen is. Geen stapels, geen post, geen losse papieren en bovendien doe je ons klimaat hier ook een groot plezier mee.

“De onzichtbare kracht van edelstenen en kristallen”

Tip 8 Edelstenen en kristallen

Edelstenen en kristallen hebben niet alleen een beschermende werking ze beschikken over eigenschappen die energie beïnvloeden. Om de energie op gang te houden zou je ook gebruik kunnen maken van regenboogkristallen. Regenboogkristallen weerspiegelen niet alleen een mooie regenboog aan kleuren maar geven ook energie.  Edelstenen en kristallen kunnen je ondersteunen om negatieve flow (of energie) om te zetten in positieve flow. Vooral de ‘Gouden Driehoek’ een combinatie van rozenkwarts, bergkristal en amethist is magisch. Je kan deze combinatie zien als een soort katalysator om flow (of energie) te filteren. Afhankelijk van de grootte van de stenen kan je je werkplek of zelfs bedrijfsruimte voorzien van positieve flow. Hoe werkt het? Alle voorwerpen beschikken over een trillingsfrequentie (ook wel energetische vibratie genoemd) dus ook edelstenen en kristallen. Ik raad aan om stenen op intuïtie te kiezen. Hierin is geen goed of fout. Je kiest wat jij of je omgeving nodig heeft. Elke steen beschikt over een unieke kracht. In dit voorbeeld maak ik gebruik van rozenkwarts wat staat voor (zelf)liefde, vrede en harmonie, amethist staat voor wijsheid en bergkristal geeft en reguleert energie en bevordert concentratie en helder denken. De combinatie zorgt voor harmonie. Waar begin je? Reinig de rozenkwarts, amethist en bergkristal en laad ze op. Hier zijn verschillende methode voor. Het makkelijkst is om ze in volle maan te leggen. Je legt de gereinigde en opgeladen stenen in een driehoek voor balans en harmonie. Dit komt ten goede aan een fijne flow in de ruimte.

Tip 9 Geur

Geuren die je concentratie versterken of je gemoedsrust positief beïnvloeden zijn: citroen, den, nanamunt en basilicum. Doe een paar druppels esoterische olie in een aromabrander. Druppel ook een paar druppels esoterische olie in je stofzuigerzak om het aroma te verspreiden.

Tip 10 Licht

Is er voldoende daglicht? Valt het zonlicht naar binnen? Hoeveel functioneel licht heb je bij welke werkzaamheden nodig? Kijk nog eens goed naar je verlichting en bedenk wat je wil uitlichten met accentverlichting en welk effect je wil bereiken. Werk met directe en indirecte verlichting om een comfortabele sfeer te creeren. Je kan met hele simpele en betaalbare licht-oplossingen een warme maar functionele werkplek creëren. Gewoon proberen.

Veel inspiratie en enjoy!

error: Wil je mijn content gebruiken? Stuur mij dan even een berichtje.