Skip to main content

Zodra je kleur op verschillende plaatsen terug laat komen versterk je je interieur. Dat is het allerbelangrijkste om een evenwichtige sfeer neer te zetten; repeteren van kleur. Beperk dit niet tot een bloempot of kussentje op de bank. Wil je echt kleur laten zien, laat dit dan op meer plekken terugkomen en bijvoorbeeld op een wandje, in een vloerkleed of plaid. Ook is het belangrijk om accentkleuren in meerdere woonaccessoires terug te laten komen. Woonaccessoires zijn doorslaggevend in een interieur. Zij zorgen voor de finishing touch!

In dit voorbeeld zie je dat het rood uit de kast op verschillende plekken terug komt waardoor het beeld nog sterker wordt.

In het kort:

  • Zorg voor goede basiskleuren in vloer, wand en grote meubelstukken. In dit voorbeeld is dat antraciet, grijs en blauw.
  • Kies 2 of 3 basiskleuren en 2 of 3 accentkleuren. Het gaat er niet om dat je perse knalaccent kleuren moet kiezen. Hou je meer van kleuren uit dezelfde kleurenfamilie? Dan moet je het echt hebben van structuren en verschillende materialen om diepte te creëren. Als je dit dan nog aanvult met subtiele accentkleuren die bijvoorbeeld een of meerdere tinten lichter of donkere, zwarte en witte accenten dan ben je er al. Heb je een hier ondersteuning bij nodig? Lees dan mijn blog Moodboard of Maak je eigen kleurenkaart in 6 stappen nog even terug.
  • Wees niet bang om kleur toe te passen op een wand of meubel. Twijfel je over de kleur of tint? Hang een paar kleurvoorbeelden, bij voorkeur in een wat groter formaat, boven je bank of op de betreffende plek om te bepalen welke kleur daar komt. Laat de stalen dan een paar dagen hangen om de verschillen te zien. ’s Ochtends is een kleur totaal anders dan met het avondlicht.
  • Haal stalen bij de bouwmarkt of vraag (grote) verfstalen aan bij bijvoorbeeld www.vestingh.nl. Of maak je eigen kleurstaal. Je kan bij Vestingh proefpotjes verf aanvragen, ideaal als je twijfelt tussen een paar tinten. Behalve eigen verf heeft Vestingh ook Farrow and Ball, Little Green en Pure and Original.

Ik wens je veel kleurinspiratie!

Interieurontwerp: Susan Burgers http://www.element-ontwerp.nl/

Interieurfotografie: Marije Dijkstra https://houseofstyling.nl

error: Wil je mijn content gebruiken? Stuur mij dan even een berichtje.